کاغذ مهم ترین و اساسی ترین رکن، در فرایند چاپ می باشد و بر اساس ویژگی های خاص خود نقش عمده و تعین کننده ای را بر کیفیت چاپ و نیز خواص فیزیکی یک محصول چاپ شده دارد. امروزه بیش از 300 نوع کاغذ مختلف در بازار وجود دارد که بر اساس ویژگی های مختلف  و کاربرد کاغذ نام گذاری می شوند.

کاغذ تحریر

از انواع کاغذ می توان به کاغذ تحریر اشاره کرد. این نوع کاغذ در طبقه بندی بین المللی کاغذ ها، کاغذ تحریر و چاپ نامیده می شود که انواع مختلفی دارد. این کاغذ به دو صورت پوشش دار و بدون پوشش وجود دارد. کاغذ های تحریر موجود در ایران از نوع بدون پوشش هستند. کاغذ تحریر دارای گرماژهای بین 70 تا 120 گرم در بازار است و بیشترین کاربرد را گرماژ 70 تا 80 دارد. از ویژگی های این کاغذ ها می توان به مقاومت مناسب، روشنی زیاد، قابلیت بایگانی یا نگه داری طولانی مدت اشاره کرد. کاغذ های تحریر در صنایع چاپ و تحریر کاربرد زیادی دارند و برای چاپ انواع کتاب، مجلات، پاکت نامه، پاکت نامه مخملی و سررسید ها از این نوع کاغذ استفاده می شود. کاغذ های کپی استفاده شد در دستگاه پرینتر از این نوع می باشد.

انواع کاغذ
کاربرد کاغذ

کاغذ A4

از پر کاربرد ترین و پر مصرف ترین نوع کاغذ در ادارات ایران و جهان می توان به کاغذ A4 اشاره کرد. به دلیل مصرف زیاد این کاغذ، کاغذ A4 از کیفیت خوب و قیمت بسیا مناسب برخورد دار است که این مسئله بسیار برای مدیران شرکت ها و ادارات حائز اهمیت است. کیفیت بالای کاغذ با طول عمر دستگاه رابطه مستقیم دارد. برای مثال دستگاه های کپی، پرینتر و فکس و سایر دستگاه هایی که ماده اصلی مصرفی آن ها کاغذ است طول عمر مشخصی دارند که باستفاده از کاغذ های مناسب و با کیفیت می توان طول عمر را بالا برد. بهترین نوع کاغذ A4 نوع اندونزی و برش لیزی خورده است.

بیشتر بخوانید  محیط زیست و تولید کاغذ

کاغد A5 یا (Tabloid )

این نوع کاغذ برای نامه ها ومتن های کوتاه استفاده می شود. نامه های اداری اصول نوشتاری و قواعد خاصی دارند، سایز نامه یکی از این قواعد است که معمولا نامه های کوتا هستند و برای نوشتن این نوع نامه  از کاغذ های A5 استفاده می شود.

 

کاغذ زیراکس ابریشمی

این نوع کاغذ با تکنولوژی روز آمریکا دارای بهترین کیفیت  کیتینگ جزو بهترین کاغذ های عکس موجود در بازار ایران است، این کاغذ دارای لایه محافظ در سطح خود می باشد که علاوه بر درخشندگی فوق العاده باعث مقاومت آن نیز می شود. این کاغذ در بسته بندی های 270 گرمی در 50 برگ در بازار موجود هستند.

 

کاغذ جوهر افشان

این نوع کاغذ مخصوص دستگاه های جوهر افشان است و معمولا براساس وزن، روشنی، کدری و صافی و برجستگی طبقه بندی می شود. بعضی از کاغذ های جوهر افشان از خمیر کاغذ یا خمیر شیمایی ساخته شده اند. داشتن یک کاغذ با کیفیت مستلزم برش عالی، رعایت ابعاد و ظاهر تمیز و مناسب است.

  • متین میردامادی
  • 1397-11-04
  • 2333 بازدید

یک دیدگاه برای “کاربرد کاغذ های مختلف”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
مقایسه