در جامعه کنونی، الگوی مصرف به شکلی است که باعث تولید مقدار زیادی زباله می شود. یکی از راه های حفاظت از منابع طبیعی بازیافت می باشد. سهم عظیمی از زباله های تولید شده در جهان را کاغذ ها و مقوا ها و کاغذ باطله تشکیل می دهد از همین رو بازیافت کاغذ از اهمیت زیادی برخوردار است.

 

بازیافت کاغذ
بازیافت کاغذ

فرایند بازیافت کاغذ

از مهم ترین مراحل فرایند کاغذ مراحل: خرد کردن، قالب ریزی، خشک کردن، اتو کشی و برش است که در کارخانه  انجام می شود. اما مهم ترین گام قبل از این مراحل جمع آوری کاغذ های باطله و بازیافتی است که این کار باید ابتدا در سطح خانه انجام شود و بعد وارد اجتماع شود با تحویل دادن کاغذ های باطل به غرفه های بازیافتی این امر انجام می شود.

پس از جمع آوری کاغذ ها بلافاصله باید وارد چرخه شوند زیرا نمی توان کاغذ را برای مدت بسیاری نگه داری کرد زیرا  در مجاورت هوا و آب پوسیده می شود. کاغذ های جمع آوری شده در انبار وارد دستگاه خرد کن می شوند پس از خرد شدن وارد دستگاه خمیر سازی می شوند خمیر حاصل شده را بر روی دستگاه تولید مقوا میریزند و سپس به وسیله دستگاه مکش خمیر و آب از هم جدا می شوند ورقه های خشک شده به صورت مقوا در می آیند و پس از برش وارد بازار می شوند.

بازیافت در دیگر کشور های جهان

مزایای اقتصادی و محیط زیستی و تفکیک کاغذ های باطله باعث شده تا کشور های اتحادیه اروپا سیاست هایی را در این زمینه اتخاذ کند. صنعت بازیافت  از اوایل قرن 20 به عنوان یکی از مهم ترین راهکار های بهره برداری بی رویه از منابع جنگلی در کشور های توسعه یافته مد نظر قرار گرفته. از کشور های مهم و مطرح در زمینه بازیافت می توان به سوئد، سویئس، آمریکا، دانمارک، آلمان، یونان، ایتالیا، سنگال، چین، وتایوان اشاره کرد.

 از جمله کشور های مهم

اتریش کشوری پیشگام در بازیافت زباله در سطح اتحادیه اروپا است. دانمشندان و متخصصین  این کشور با ساخت دستگاه جدید به نام لیتز که قادر است با دقت بسیار کاغذ را از مقوا و پلاستیک تفکیک کند که در بازیافت کاغذ نقش مهمی دارد. همچنین با کمک این فن آوری بازیافت کاغذ سرعت میگیرد و در مصرف انرژی آب و منابع صرفه جویی شود.چین از مهم ترین کشور های آسیایی در زمیته بازیافت است. این کشور از بزرگ ترین وارد کننده های زباله است با اینکه چین از جمعیت بسیار زیادی برخور دار است  اما توانسته با برنامه ریزی درست از برزگترین بازیافت کننده ها در جهان باشد. زباله های وارد شده در چین پس از بازیافت در قالب کالاهای جدید به کشور های غربی فروخته می شود.

بیشتر بخوانید  محیط زیست و تولید کاغذ

بازیافت کاغذ در ایران

بازیافت کاغذ در ایران از دیرباز به صورت سنتی انجام می شده است و با گذشت زمان و بالا رفتن مصرف کاغذ های وارداتی میزان زائدات کاغذ افزایش یافته. وجود تقاضای بالا برخی از صنایع که به کاغذ های خیلی مرغوب نیاز نداشت سبب شکل گیری فعالیت هایی در زمینه تولید کاغذ های صنعتی مانند مقوا شد از جمله این فعالیت ها  بازیافت کاغذ است که در صنایع مقوا و شانه تخم مرغ استفاده می شود.

 

مزایای بازیافت کاغذ

  • 1)کاهش نیاز به خمیر چوب و قطع درختان که در نتیجه باعث حفظ منابع طبیعی میشود. 2)کاهش مصرف انرژی. 3)کاهش تولید فاضلاب به دلیل کاهش مصرف آب. 4)کاهش آلودگی هوا به دلیل تولید بیوگاز از محل دفن کاغذ به خصوص گاز های گلخانه ایی. 5)کاهش مصرف مواد شمیایی. 6)ایجاد اشتغال
  • 7)حفظ سرمایه. 8)کاهش حجم زباله

کاغذ های نامناسب برای بازیافت

کاغذ کاربن، کاغذ برچسب دار، کاغذ های قدیمی و زرد شده، دستمال کاغذی، روبان های کاغذی، کاغذ ماژیکی، کاغذ دیواری، کاغذ آلمنیومی، کاغذ روغنی، کاغذ های روکش شده براق، کاغذ دورنگار و یونولیت

کاغذ های مناسب بازیافت

روزنامه، مجله، کاغذ تحریر سفید، کاغذ باطله، کاغذ کپی، پاکت نامه، کاغذ رایانه، بروشورها و آگهی های تبلیغاتی کاغذی، کارتن ها و جعبه های مقوایی، مقوای ورقه ای

  • متین میردامادی
  • 1397-11-08
  • 2261 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
مقایسه